Het Samenwerkingsverband >>
Voor ouders >>
Voor professionals >>
Onze scholen >>

Nieuws

06 september 2018

Conferentie Samen leren leven op 28 september 2018

Heeft u zich al aangemeld voor deze conferentie?

Samen leren leven - ieder kind doet mee. Dat is de ambitie van beide samenwerkingsverbanden Noord-Kennemerland en de gemeenten. Maar hoe geven we die ambitie vorm? Wat is de werkagenda voor de komende vier jaar? De conferentie 'Samen leren leven' is uw kans om hierover mee te praten en de invulling van passend onderwijs, passende zorg en passende opvoeding mede te bepalen.

 

Nu is het weer tijd om samen vooruit te kijken. Wat hebben we bereikt? Wat willen we nog bereiken? Hoe kunnen we onze inzet versterken en werken aan de transformaties die nodig zijn voor passend onderwijs, passende zorg en opvoeding? Dat is de inzet van de conferentie op 28 september. Met een aansprekend en inspirerend programma.

 

Mechanismen uitschakelen
De dagvoorzitter zal ons laten zien hoe je het transformatieproces in jezelf kunt aanspreken. Daarna vertelt Joy van der Stel hoe je met een 'anderswerkend lijf' belemmeringen te boven komt en waarde toevoegt aan de samenleving. Filosoof Patrick Loobuyck toont vervolgens door welke mechanismen wij het moeilijk vinden om werkelijk samen te leven. Hij laat zien dat lef nodig is om deze mechanismen uit te schakelen. 

 

Met de input van de sprekers gaan we aan de slag in social labs. In groepen bespreken we wat we kunnen en moeten doen in relatie tot onze ambities. Het gaat hier om de invulling van de werkagenda voor de komende vier jaar. De uitkomsten brengen we bij elkaar in een afsluitende plenaire sessie. Hier wordt het ijzer gesmeed, zorg dat u erbij bent.

 

Wanneer: Vrijdag 28 september 2018
Tijd: Van 9.30 uur tot 15.00 uur (inloop vanaf 9.00 uur)
Waar: Theater Cool kunst en cultuur, Coolplein 1, Heerhugowaard
Voor wie: Genodigden (jongeren, ouders, professionals, bestuurders en beleidsmakers)

Meer informatie: www.samenlerenleven.nu

Deelname is kosteloos en aanmelden kan via deze link.