Het Samenwerkingsverband >>
Voor ouders >>
Voor professionals >>
Onze scholen >>

Nieuws

29 november 2018

Gemeenten regio Alkmaar kiezen Groeimee voor aansluiten voortgezet onderwijs op jeugdhulp

De gemeenten in de regio Alkmaar (Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest) willen een goede aansluiting tussen jeugdhulp en het voortgezet onderwijs.

Wanneer een school signaleert dat er iets aan de hand is met een jongere, is het belangrijk dat zij de weg naar jeugdhulp goed kunnen vinden. Stichting Groeimee levert (in ieder geval de komende drie jaar) de jeugd- & gezinscoaches voortgezet onderwijs om deze doelstelling uit te voeren.

 

Gemeenten in Nederland zijn vanaf 2015 verantwoordelijk voor de toegang tot jeugdhulp. Bijna alle jongeren gaan naar school. Het is belangrijk dat leraren/medewerkers in het voortgezet onderwijs de toegang tot jeugdhulp duidelijk en goed kunnen vinden. Normaal gesproken zou een medewerker van school zich moeten richten tot de gemeente waar de leerling woonachtig is. Aangezien middelbare scholen leerlingen hebben uit allerlei gemeenten, is dit soms lastig.

 

Om het de scholen makkelijker te maken, is er in 2015 een pilot gestart genaamd ‘Jeugd- & gezinscoaches voortgezet onderwijs’. In deze pilot hielpen jeugd- & gezinscoaches scholen bij het signaleren van problemen, het geven van advies en het op weg helpen van jongeren en hun ouders naar hulpverlening in hun eigen gemeente.

 

Het project is naar tevredenheid verlopen en is nu ‘pilot-af’. De aanbesteding voor het werkgeverschap van de jeugd- & gezinscoaches voortgezet onderwijs is gewonnen door Groeimee. De gemeenten in de regio Alkmaar zijn blij dat met de keuze voor Groeimee een goede aansluiting van de toegang tot jeugdhulp op het onderwijs geborgd is.

 

Rob Hartings, bestuurder Stichting Groeimee: “We zijn zeer blij dat we deze aanbesteding hebben gewonnen. Bij onze professionals staat het welzijn van de jeugdige, hun ouders en de rest van het gezin voorop. Met ons professionele team van jeugd- en gezinscoaches voortgezet onderwijs bieden wij hen de ondersteuning en advies die zij nodig hebben bij diverse zorgvraagstukken. We zijn meer dan gemotiveerd om ons steentje bij te dragen en zien uit naar de samenwerking!”

 

Voor meer informatie over Stichting Groeimee kunt u contact opnemen met Ilje Mollerus, manager Groeimee (imollerus@stichtinggroeimee.nl, 06 – 488 733 71). Of kijk op www.stichtinggroeimee.nl.