Het Samenwerkingsverband >>
Voor ouders
Voor professionals >>
Onze scholen >>

Intensieve ondersteuning op school

Biedt de basis, lichte en extra ondersteuning op school niet voldoende ondersteuning aan uw kind? Dan kan de school een aanvraag doen voor intensieve ondersteuning op school.

 

Intensieve ondersteuning is ondersteuning aan kinderen met complexe ondersteuningsvragen op meerdere leefgebieden. De intensieve ondersteuning bestaat uit een individueel traject voor uw kind of ondersteuning vanuit de TOM. Er bestaan verschillende vormen van individuele trajecten. Een voorbeeld is ondersteuning door een expert uit het voortgezet speciaal onderwijs in de klas.

 

Denkt u dat uw kind intensieve ondersteuning nodig heeft? Dan kunt u contact opnemen met de school van uw kind. De school bekijkt samen met uw kind en u welke ondersteuning nodig is. U kunt ook contact opnemen met het loket passend onderwijs. Het loket passend onderwijs helpt scholen, ouders en kinderen bij het vinden van een passend plek.

 

Wilt u uw kind aanmelden voor intensieve ondersteuning op school? De aanvraag verloopt via de Commissie van Toewijzing. U kunt samen met de school van uw kind een aanvraag indienen bij het samenwerkingsverband. Meer informatie vindt u hier.