Het Samenwerkingsverband >>
Voor ouders
Voor professionals >>
Onze scholen >>

Wat is passend onderwijs?

Het Samenwerkingsverband vo/vso Noord-Kennemerland richt zich op leerlingen die een extra steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Samen met negen schoolbesturen biedt het samenwerkingsverband passend onderwijs aan zo’n 15.000 kinderen. Voor ieder kind gaan we op zoek naar een plek op één van de scholen, waar het kind de ondersteuning krijgt die nodig is. In samenwerking met de ouders zorgen we ervoor dat alle kinderen in het voortgezet onderwijs in Noord-Kennemerland toewerken naar een diploma, een baan of een andere passende plek in de maatschappij.

 

Denkt u dat uw kind op school een extra steuntje in de rug kan gebruiken? Dan kunt u contact opnemen met de school van uw kind. De school bepaalt samen met u en uw kind welke ondersteuning nodig is. Vaak kan de school de ondersteuning geven die nodig is. Heeft uw kind meer ondersteuning nodig dan de school biedt? Dan zijn andere vormen van ondersteuning mogelijk, zoals intensieve ondersteuning, het praktijkonderwijs of het voortgezet speciaal onderwijs.

 

Meer informatie over de verschillende vormen van ondersteuning voor uw kind, vindt u in het linkermenu van deze website.

 

Daarnaast vindt u op de website www.passendonderwijs.nl ook een interessant animatiefilmpje: Passend onderwijs in drie minuten.

 

Heeft u een vraag voor het samenwerkingsverband? Klik dan hier